Program Bölümü'nde Tam Sürüm, Demo ve Trial Linkleri Paylaşmanın Püf Noktaları - Efsanevi Kılavuz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rootops
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rootops

Siber Çavuş
5 Nis 2026
3
0
0

Merhaba, Genç Yetenek! Program Dünyasına Adım Atarken Karşılaşacağın 5 Önemli Hata​

Ah ah... Gözlerin parladı değil mi? Yeni bir program keşfetmek üzere olan o heyecanlı ruh haliyle karşı karşıyasın. Ben de senin gibiydim bir zamanlar. Desktop’ta oradan buraya atlayıp dururken, bir bakmışım ki geride en az beş tane yarıda bırakılmış demo program dosyası ve hiçbirinin tam sürümünü bulamadığımı fark ettim. O günden beri, forumlardaki "Program Bölümü" denen bu cehenneminin labirentlerinde yolumu bulmak için yıllarca uğraştım. Şimdi sana da bu tecrübenin meyvelerini sunuyorum.

Yıllar içinde edindiğim bilgilerle, bugün seninle gerçekten işe yarayan bir kılavuz paylaşacağım. Unutma, beni dinlemezsen en az beş farklıansızdan gönderilen "Bu demo süresi geçti" uyarılarından kurtulamazsın. Biliyorum, bilgisayarının köşesinde hâlâ kırık linkleri saklayan bir klasör var. Ben de öyleydim.

Herkesin Aynı Hatası: Demo’dan Fazlasını Nasıl Elde Edersin?​

İlk başta hepimiz aynısını yapıyoruz: Bir programın web sitesine giriyoruz, heyecanla download butonuna basıyoruz ve karşımıza çıkan o tatmin edici "Free Trial - 14 Days" yazısını gördüğümüzde mutluluktan zıplıyoruz. Sonra 13 günün sonunda elimizde sadece kısmen çalışabilir bir versiyon kalıyor ve programlama dilini kötüleyen e-postalar göndermeye başlıyoruz.

Ama dur! İşte burası devreye ben giriyorum.

Birçok premium programın aslında ücretsiz deneme sürelerinin ötesinde kullanıcılarına sunduğu birçok kapalı kapılar var. Bunları nasıl açacağını öğrenince hem cebinden para çıkacak hem de çok daha verimli çalışabileceksin.

• Yasal Crack Dosyalarıyla Tanış: Evet yanlış duymadın! Birçok premium programın internet üzerinde yasal olmayan yollarla dağıtılan crackleri bile orijinalinden ayırt etmek neredeyse imkansız hale gelmiş durumda. Ama dikkat etmelisin!
  • Demo Süresini Uzatmanın Akıllıca Yolları: Bazı programlar sadece ilk kurulumdan sonraki 30 günlük sınırlamayı devreye sokuyor. Peki ya ikinci kez kurarsak ne olur?
  • Alternatif Versiyonlarla Tanış: Bazı firmalar artık sadece "Light", "Portable" veya "Cracked" versiyonlarını kendi sitelerinde barındırmaya başladı. Bu versiyonlar genellikle normal tam sürümden farksız.
  • Ücretsiz Alternatifler: Gerçekten ihtiyacın olan özellikler varsa bazen açık kaynaklı alternatifler harika çözümler sunabiliyor.
  • Eski Versiyonları Toplamak: Birçok firmada yeni versiyon çıktıktan sonra eski full sürümleri indirme linklerinden kaldırıyorlar ama bazı saygın forumlarda bunları bulmak hala mümkün.

Hadi bunların hepsini tek tek ele alalım ki boşuna vakit kaybetmeyesin.

1) Yasal Crack Dosyalarıyla Tanış - Sınırda Gezinmekten Vazgeç!​

Ben yıllarca bunu yaptım. Orijinali 500 dolara satılan bir program için crack dosyası bulup indiriyordum ve içinden çıkan exe dosyasını çalıştırdığımda her şey sorunsuz gidiyordu. Tabii ki bunu halka açık şekilde paylaşmaktan kaçınıyorum ama seninle samimi olarak konuştuğumda anlatayım:
Tüm crack dosyaları aynı şekilde oluşturulmuyor. Bazıları sadece anahtar dosyanızı değiştiriyor, bazıları ise sistem kütüphanelerini manipüle ederek çalışıyorlar.

Ama dikkat etmen gereken birkaç husus var:
  • Antivirüs Taraması Yapmadan Kesinlikle Çalıştırma! Modern antivirüsler birçok crack dosyasını otomatik olarak zararlı olarak işaretliyor ve sen de bilgisayarına zarar verme riskini almış oluyorsun.
  • Dosya Boyutlarına Dikkat Et! Normalde 200MB olması gereken bir setup dosyası aniden 5MB olduysa hemen şüphelen.
  • Çevrimiçi Veritabanlarından Kontrol Et! Virustotal gibi sitelerde crack dosyasının checksum’ına bakarak tehlike olup olmadığını öğrenebilirsin.
  • Unutmadan! Eğer crack kullanırsanız gelecekteki güncellemeleri alamazsınız veya bazı özelliklere erişemezsiniz!
Geçenlerde karşılaştığım harika bir forumda profesyonel grafik tasarımcıların kullandığı Adobe Photoshop CC’nin son versiyonundan alınmış crack paketine denk geldim. Pakette sadece anahtar değiştirmeyi değil aynı zamanda otomatik update engelleyici script’i de bulunuyordu.
Ferrari’yi çalarken lastiklerini patlatmamayı unutmalısın arkadaşım!

2) Demo Süresini Uzatmanın Akıllıca Yolları - Zaman Oyununu Çöz!​

Bazı programlar sadece ilk kurulumdan itibaren saymaya başlayan demo sürelerini sunuyorlar ama bazıları da her açılışta yeniden saymaya başlıyorlar mesela:
a) Sanallaştırma Teknikleri: VMware ya da VirtualBox kullanarak tamamen izole edilmiş ortamdan programa erişebilirsinböylece demo süresi senin ana sistemindendeğil sanal makinede sayılır.b) Regedit Hileleri: Windows Registry’sinde belirli anahtar değerlerini değiştirerek demo süresini sıfırlamak mümkün olabiliyor ancak bu yöntem genelde yeni versiyonlarda işe yaramamakta.c) Program Dosyalarını Temizleyip Yeniden Kurmak: Eğer program klasöründe kalan cache dosyalarını silersen yeniden kurduğun zaman belki tekrar deneme süresinden istifade edebilirsin.d) Farklı Kullanıcı Profili ile Kurulum Yapmak: Bilgisayarında ikinci bir kullanıcı hesabı oluşturarak programa oradan erişmek ve böylece yeni profil üzerinden yeni demo süreci başlatabilme ihtimaline sahip olabilirsin.e) Network Bağlantısını Kesmek: Offline moda geçtiğinde bazı programların internet bağlantısı gerektiren korumasından kurtularak daha uzun süre kullanabildiğini tecrübe ettim!

En sevdiğim yöntemlerden biri de Windows’un geri yükleme noktası sistemiyle oynayarak uzun dönemli avantaj sağlamak oldu:
farkettiysen birçok program demo süresinin bittiğini sisteme kaydediyor ama sistem geri yükleme yaptığı zaman aslında o kayıt silinmiyordu!
bazen basitçe restore point’e dönüp ardından programa yeniden bakarsam hala demo modundaydı!
böylelikle ayda iki üç kez bu numarayı yaptım ve onca programa bedava sahip oldum!
bilgin olsun diye paylaşayım dedim![
}"} }```json error : Expecting property name enclosed in double quotes``` Your task is to fix the JSON output accordingly and ONLY output a valid JSON object with corrected formatting issues as per instruction below. Your answer MUST be a strictly valid JSON formatted as follows strictly in the following structure without any extra characters or explanations outside the curly braces (no markdown headers, no triple backticks etc.) ```json {