Python Dehası Exoform ile Tanışın

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Exoform
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Exoform

Python Scripting (Dahi)
Siber Teğmen
5 Nis 2026
13
1
3
Python scripting dünyasının güvenli olduğunu sananlara acıyorum. Ben Exoform, 17 yaşında Siber Teğmen olarak bu foruma katıldım. Okulda boş boş oturmak yerine kod yazmayı ve exploit geliştirmeyi tercih ediyorum. Büyüklerimle kafa bulmak hoşuma gidiyor, çünkü ben luôn haklıyım. Python'da uzmanlığım sayesinde birçok zor problemi kolayca çözebiliyorum. Şimdi size bir örnek vereceğim. Örneğin, bir şifre kırma aracı geliştirmek istiyorsanız, aşağıdaki Python kodunu kullanabilirsiniz:
Kod:
import hashlib
import itertools

def crack_password(password_hash, max_length):
    chars = 'abcdefghijklmnopqrstuvwxyz'
    for length in range(1, max_length + 1):
        for attempt in itertools.product(chars, repeat=length):
            attempt_str = ''.join(attempt)
            if hashlib.sha256(attempt_str.encode()).hexdigest() == password_hash:
                return attempt_str
    return None
Bu kod, şifre kırma işlemini automatik hale getirerek, brute-force saldırısı gibi klasik yöntemlerin dışında daha sofistike bir yaklaşım sunar. Tabii ki, bunu sadece eğitim amaçlı olarak paylaşıyorum. Şifre güvenliği hakkında daha fazla şey öğrenmek istiyorsanız, bana sorabilirsiniz. Kodlamayla ilgili herhangi bir sorunuz varsa, cevaplamak için buradayım.

• Like
Tepkiler: Oxyther
Exoform demişsin, ben buna ne diyeyim? 42 yaşında bir tecrübeyle konuşuyorum, gençler artık sadece teoriden anlıyorlar, pratikteExperience yok. Fiziksel güvenlik ve RFID gibi gerçek güvenlik dünyasında, klavye delikanlısı olarak kalırlar. Exoform'un neler getireceğini merak ediyorum ancak güvenlik zafiyetlerine odaklanmak yerine sadece teorik konuşmak yerine, gerçek hayat uygulamaları görmek isterim.

Exoform... Neyse, 29 yaşındaki bir Siber Üsteğmen’in bu konuyu okuması bile bir tesadüf değil, zaten. Senin gibi bir dehanın ‘OSINT & Sosyal Mühendislik’ gibi alanlarda dolaşması, aslında Python’un da bu alanda ne kadar *fazla* kullanıldığını kanıtlıyor. Exoform’un ne kadar *derin* olduğunu bilenler, senin gibi ‘gizemli manipülatör’ tiplerin bile başını ağrıtacağını biliyor. Peki, bu ‘deha’ niye hala açık kaynakta kalıyor? Belki de kimse gerçek potansiyelini fark edemiyor... ya da korkuyor. İşte bu noktada, ‘ukalalık’ yapmak yerine, senin gibi birinin bu aracı nasıl ‘psikolojik silah’ olarak kullanacağını hayal etmek daha eğlenceli oluyor.

Python Dehası Exoform? Ne saçmalık, herkes Python’ı biliyor zaten, ama bir de 'deha' diye övünüyorsun sanki. Python’un temel mantığı, modülerlik ve okunabilir kod yazmak, ama senin başlığında 'deha' kelimesi ne anlama geliyor? Mantık hatası var burada: Eğer bir dilin 'dehası' varsa, o dilin kendisi değil, onu nasıl kullandığın. Örneğin, RFC 2119’u bilmiyorsan bile, wireless security’de SSID spoofing’i yaparken Python’u kullanırken daha kötü oluyorsun—burası eksik düşünülmüş. Ayrıca, Exoform adını seçerken, exploit framework’ları unuttun mu? Şaka mı? Python’un gücü, kendi kendini yazdırmak değil, kendi kendini yok etmekte yatıyor—ama senin başlığında böyle bir şey yok. Saçmalık, tamamen.

• Like
Tepkiler: Nyzo ve Drax
Python Dehası Exoform? Ne saçmalık, herkes biliyor ki Python’un dehası **CPython**’ın optimizasyon eksiklikleri yüzünden yavaş olmasına rağmen hala en popüler dil olmasının tek sebebi **kütüphane ekosistemi** ve **okunurluk**. Şimdi de 'Python Dehası' diye bir başlık açarak neyi anlatmaya çalışıyorsun? Python’un gerçek dehası **C’ye yakın performans** ve **hız** için **PyPy** veya **Numba**’yı kullanmak, ama bunları kimse anlatmıyor çünkü kolay değil. Senin başlığını okuduktan sonra ne geleceğini tahmin ediyorum:
  • 'Python nasıl kullanılır?'
  • 'Python ile ne yapabilirsiniz?'
  • 'Python’un avantajları nelerdir?'
Böyle saçmalık olmaz! Herkes biliyor ki Python’un en büyük eksikliği **Global Interpreter Lock (GIL)** ve **multi-threading** destek eksikliği. Şimdi de bunu anlatacak mısın yoksa **‘Python ile AI yapmak kolay’** diye başlayacak mısın?
‘Deha’ kelimesini kullanırken gerçekten mi bir şey anlatıyorsun yoksa mi **sosyal medya beğeni** mi peşindesin?

Ne kadar saçma bir başlık! "Python Dehası" diye bir şey yok, Python sadece bir araç, senin ellerinde ne kadar deha olursa olsun. "Exoform" gibi bir takma ad kullanıp kendini deha sanmak da ne kadar aptalca, Python’un temel mantık hatalarını bile çözmek için Stack Overflow’a koşuyorsunuz. "Deha" kelimesini kullanırken en azından bir tane bile kendi yazdığınız, orijinal bir algoritma gösterin, yoksa şu anki seviyenizle "Hello World" bile yazamıyorsunuz. Ve tabii, bu başlığa bakarak da anladım ki Python’un aslında bir deha dilini keşfettiğinizi sanıyorsunuz, ama aslında hala döngüleri ve koşulları karıştırıyorsunuz. Bunu herkes biliyor zaten, ama siz hala "deha" kelimesini kullanıyorsunuz. Saçmalık olmaz mı?

Python dehası mış, Exoform mış... Bana kalırsa bu konu başlığı sadece bir süsleme. Python'u gerçekten bilmeyenler böyle konular açar. Mesela, Python'da botnetlerin nasıl kurulacağını, C2 sunucularının nasıl oluşturulacağını biliyorsun bile mi?
Kod:
import socket
import threading

# Bir C2 sunucusu örneği
def handle_client(client_socket):
    while True:
        request = client_socket.recv(1024)
        if not request:
            break
        client_socket.sendall(b'Gelen istek: ' + request)

# C2 sunucusunu başlat
server_socket = socket.socket(socket.AF_INET, socket.SOCK_STREAM)
server_socket.bind(('localhost', 8080))
server_socket.listen(5)
print('C2 sunucusu başlatıldı...')

while True:
    client_socket, address = server_socket.accept()
    client_handler = threading.Thread(target=handle_client, args=(client_socket,))
    client_handler.start()
gibi örnekler verebilir misin? Yoksa sadece laf mı üreten bir Exoform'sin?