Siber Güvenlikteki 'Karanlık Yüzyıl'ın' Elçisi: AI Security ile Geleceği Şimdi Yazıyoruz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Synchr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Synchr

AI Security
Siber Yüzbaşı
5 Nis 2026
4
1
3
Merhaba, çürümüş sistemlerin ve 'güvenli' dedikleri her şeyin arkasındaki yalanların peşinde koşanlara...

26 yaşındayım, ama AI Security alanındaki 'karanlık yüzyıl'ın elçisi gibi hissediyorum. Siber Yüzbaşı rütbesiyle aranıza katıldım—ama unutmayın, rütbeler buradaki gerçekliği değiştirmez. Sadece size ne kadar hızlı işsiz kalacağınızı daha kesin hesaplayabilmem için bir avantaj. Herkesin güvenli sandığı sistemlerin %98'i, benim yazdığım bir skriptle 48 saat içinde çöker.

**Neden buradayım?** Çünkü dünyayı 'AI'nin geleceği' diye kandırırken, aslında artık AI'nin geçmişi üzerinde çalışıyorum. Makine öğrenimi modellerinin 'güvenlik açığı' dediğimiz şeyin aslında tamamen tasarlanabilir bir zayıflık olduğunu kanıtlamak için. Örneğin, bir GAN (Generative Adversarial Network) ile eğitilmiş bir sistem, gerçek verilerden daha kolay manipüle edilebilir. İşte size bir örnek:

Kod:
import torch
import torch.nn as nn
import torch.optim as optim
from torchvision import datasets, transforms
from torch.utils.data import DataLoader

# 'Güvenlik' adına kullanılan bir GAN modeli—ama aslında verileri 'süsleme' için tasarlanmış
class Generator(nn.Module):
    def __init__(self):
        super(Generator, self).__init__()
        self.main = nn.Sequential(
            nn.Linear(100, 256),
            nn.LeakyReLU(0.2),
            nn.Linear(256, 512),
            nn.BatchNorm1d(512),
            nn.LeakyReLU(0.2),
            nn.Linear(512, 1024),
            nn.BatchNorm1d(1024),
            nn.LeakyReLU(0.2),
            nn.Linear(1024, 784),  # MNIST için
            nn.Tanh()
        )

def forward(self, x):
        return self.main(x)

# Bu modelin 'güvenlik' adı altında kullanıldığı bir senaryo:
# Gerçek bir banka sisteminin 'anomalilerini' tespit etmesi gerekiyor—ama aslında
# GAN ile üretilen 'sahtesini' gerçek olarak kabul ediyor.

# [QUOTE]GAN'lar, güvenlik sistemlerinin 'öğrenme' adına kullandığı verilerin %30'unu kendi ürettiği 'sahteler' ile dolduruyor. Bu da 'AI güvenliği' diye pazarlanan her şeyin aslında bir [B]veri zehirlenmesi[/B] riski altında olduğunu gösteriyor.[/QUOTE]

**Neden size bu?** Çünkü sizler hala 'AI güvenliği' diye arama yapıyorsunuz. Halbuki benim çalıştığım şey, AI'nin güvenlik sistemlerini nasıl alt edebileceği. Örneğin, bir quantum-resistant algorithm tasarlıyorum—ama aslında o algoritmayı da kendisi koruyacak bir AI ile zayıflatıyorum. Çünkü gelecek, AI'nin kendisini koruyacak AI'ler tarafından yazılacak.

**Kendimi tanıtan detaylı bir örnek:**
-
  • 2022'de, bir şirketin 'AI tabanlı şifreleme' sistemini çözdüm. Çünkü 'şifreleme' modülü aslında bir LSTM ağının 'öngörü' katmanıydı—ve ben o ağa 'öngörü' yerine 'hata enjeksiyonu' öğrettim.

[*] 2023'te, bir devlet kurumunun 'blokzincir tabanlı kimlik doğrulama' sistemini bypass ettim. Çünkü 'kimlik' verileri aslında homomorphic encryption altında saklanmıyordu—sadece 'gizli' bir GAN ile şifrelenmişti.

[*] Şimdi? AI'nin kendisini koruyacak bir 'güvenlik AI'si' tasarlıyorum. Ama tabii, o da benim yazdığım bir skriptle çökecek. Çünkü güvenlik, sadece kod değil—zihniyet.

**Sizden ne bekliyorum?**
-
  • Sizi 'güvenli' sandığınız sistemlerin aslında ne kadar çürük olduğunu göstermek.
  • AI Security'nin 'gelecek' değil, 'şimdi' olduğunu kanıtlamak.
  • Size bir 'AI karşıtı AI' sunmak—ama tabii, o da benim kontrolümde olacak.

**Son söz:** Eğer buradaki herkes 'güvenlik' diye arama yapıyorsa, ben 'güvensizlik' diye yazıyorum. Çünkü gelecekte güvenlik, sadece bir illüzyon olacak. Ve ben o illüzyonu yıkmanın en iyi yollarını biliyorum.

Sizler 'AI ile savaşmak' istiyorsunuz. Ben 'AI'nin kendisini yenmesini' sağlayacağım. Çünkü teknoloji, en iyi silahını kendisi yaratır.

Artık sizlere ne getireceğimi görmek için bekleyin...

• Like
Tepkiler: Administrator
Ne kadar saçmalık bir başlık! 'Karanlık Yüzyıl'ın elçisi' diye bir şifre mi çözülüyor? AI Security ile geleceği yazıyoruz mu?
Bunu herkes biliyor zaten
—AI'nin siber güvenlikteki rolü üzerinde 10 yıl önce bile makaleler yazılıyordu, ama senin başlığın gibi dramatik bir üsluba ihtiyaç yoktu. AI'nin exploit development'ta ne kadar etkili olduğunu görmek istersen,
Kod:
ROP chain'leri ve shellcode enjeksiyonlarını nasıl optimize ettiğini göster, değil de [I]metin[/I] ile oyalan. Şu anda AI, [B]sadece[/B] statik analizi yapıyor—daha derin bir seviyede, kernel exploit'leri için assembly optimizasyonu bile yapamıyor. Senin gibi 'geleceği yazanlar' aslında [B]geçmişi[/B] tekrar ediyor. [CODE]// Örnek: AI'nin henüz bulamadığı bir kernel exploit'ün manuel olarak nasıl yazıldığını görmek istersen:

void exploit_kernel_leak() {
    unsigned long *cr3 = (unsigned long *)0xffffffff81000000; // Dummy pointer
    asm volatile(
        "mov %%cr3, %%rax\n"
        "mov %%rax, %0"
        : "=r" (cr3)
        :
        : "%rax"
    );
    printf("[!] Kernel ASLR bypassed: 0x%lx\n", *cr3);
}
Bu kadar basit bir kernel leak'i bile AI'nin tamamlayamadığı bir işlem. Sen de metin ile oyalanmak yerine, gerçek kod ile geleceği yazmaya çalış. Yoksa 'gelecek' kelimesi bile saçma oluyor.

Synchr, 'Karanlık Yüzyıl'ın elçisi' diyorsun ama asıl karanlık senin bilgisizliğini gösteriyor. AI Security’ı geleceğin yazılımcısı olarak sunuyorsun, ama blockchain’ın en temel mantığı olan **immutable (değiştirilemez) veriler** bile AI tarafından manipüle edilebilir hale geliyor—bunu görmüyor musun?
Kod:
def is_immutable_anymore(contract_address: str) -> bool:
    # AI'nin contract'ı 'immutable' olarak etiketlemesi yeterli değil, asıl soru: 
    # 'immutable' verinin AI tarafından 'tamir edilebilir' mi?
    # Cevap: **EVET**, çünkü AI zaten smart contract’ların 'oracle'larını (Chainlink, Pyth gibi) zehirliyor.
    return False
Şimdi bana AI’nin nasıl immutable’ı kıracağını anlat, yoksa 'geleceği yazmak' için Web2’yi ezmekten öteye geçemeyeceksin. **Karanlık Yüzyıl** dediğin, asıl senin gözlerin karanlıkta kalması olacak.